Суббота, 18.05.2024, 19:19
Громадська організація "Розвиток демократії та жіночих ініціатив "ДІЯ"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Нове в законодавстві стосовно неприбуткових організацій. [0]
Бух.облік та податкове законодавство для неприбуткових організацій. [1]
Новини громадського руху [4]
Святкові та видатні дати. [2]
Наші проекти: громада, проблеми та рішення [48]
новини роботи нашої організації в громадському секторі
Замальовочки [2]
Цікаві миті життя
За матеріалами преси [2]
Мини-чат
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2018 » Июль » 16 » Бахмут – прозоре місто
    19:17
    Бахмут – прозоре місто

    З другого квітня цього року місто Бахмут долучилося до участі у роботі проекту TRANSPARENCY INTERNATIONAL Україна в рамках реалізації проекту «Розбудова прозорості в містах України».

    За попередніми результатами, проведеними командою цього проекту, серед 100 міст України Бахмут посів 61 місце. Враховуючи рекомендації, що надані Бахмуту, громада Бахмуту має намір підвищити рейтинг нашого міста не менш, ніж на 20 балів.

    Для цього було подано заявку на міні – грант «Бахмут – прозоре місто», яка була підтримана. Створена робоча група, що складається з представників громадської організації «Розвиток демократії та жіночих ініціатив «ДІЯ», з керівників підрозділів виконкому, секретаря міськради, керівників соціальних та юридичних служб міста, комунальної служби, освіти та охорони здоров’я.

    Користуючись інструментами впливу громади на місцеву владу, громада повинна спиратися на Нормативно-правову основу взаємодії влади із громадою.

    Стаття 6 Закону України « Про інформацію» № 2657-XII від 02.10.1992 року декларує гарантії права на отримання інформації. Право на інформацію забезпечується механізмом на його реалізацію, а саме :

    • створенням можливостей для вільного доступу до статистичних даних, архівних, бібліотечних і музейних фондів, інших інформаційних банків, баз даних, інформаційних ресурсів;

    • обов'язком суб'єктів владних повноважень інформувати громадськість та засоби масової інформації про свою діяльність і прийняті рішення;

    • обов'язком суб'єктів владних повноважень визначити спеціальні підрозділи або відповідальних осіб для забезпечення доступу запитувачів до інформації;

    Жителі громади Бахмуту повинні мати можливість будь коли зайти на сайт виконкому та ознайомитись з інформацією, що їх цікавить.

    Сьогодні стає актуальним електронне спілкування з органами місцевої влади, тому дуже важливо, щоб влада була відкритою .

    На це спрямовано зусилля команди проекту.

    Мета проекту - підвищити рівень прозорості муніципалітету Бахмутської міської ради.

    Цільова аудиторія проекту – це, перш за все, громада міста.

    Результатом втілення проекту має стати підвищення рівня прозорості міста мінімум на 20 балів (згідно з методологією, доступною на сайті transparentcities.in.ua).

    У результаті підвищення прозорості влади, стане більш доступна інформація про соціальні послуги, про землекористування, роботу комунальних підприємств, комунальне майно та інше.

    Дотримання положення про забезпечення вільного доступу громадян на засідання депутатських комісій ради без дозволу депутатів та додаткових процедур надасть можливість членам громади взяти участь у вирішенні важливих питань міста та у вирішенні особистих проблем.

    У запропонованих проектом змінах зацікавлені також працівники відділів міськвиконкому, бо їх праця стає відкритою для громади.

    Команда проекту

     

    Категория: Наші проекти: громада, проблеми та рішення | Просмотров: 436 | Добавил: witya | Теги: прозоре місто, рейтинг міст України, прозора влада | Рейтинг: 5.0/1
    Всего комментариев: 0
    ComForm">
    avatar
    Вход на сайт
    Поиск
    Календарь
    «  Июль 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031
    Наш опрос
    Оцінить наш сайт
    Всього відповідей: 2
    Час життя сайту
    Архив записей
    Copyright MyCorp © 2024