Суббота, 18.05.2024, 22:32
Громадська організація "Розвиток демократії та жіночих ініціатив "ДІЯ"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Нове в законодавстві стосовно неприбуткових організацій. [0]
Бух.облік та податкове законодавство для неприбуткових організацій. [1]
Новини громадського руху [4]
Святкові та видатні дати. [2]
Наші проекти: громада, проблеми та рішення [48]
новини роботи нашої організації в громадському секторі
Замальовочки [2]
Цікаві миті життя
За матеріалами преси [2]
Мини-чат
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2017 » Август » 20 » ГРОМАДА ОБИРАЄ РОЗВИТОК
    20:20
    ГРОМАДА ОБИРАЄ РОЗВИТОК
          
     
    23 червня 2017 року у малому залі Бахмутського виконкому відбулася презентація проекту з картування ресурсів громади «ГРОМАДА ОБИРАЄ РОЗВИТОК».
     
    Були присутні представники громадських організацій, міських закладів культури, міської влади , ВПО, ОСББ, місцеві жителі та ЗМІ різних напрямків.
     
    Проект картування ресурсів громади Бахмуту здійснюється в рамках проекту «Містки громадської активності» за фінансування Європейського Союзу.

     

    Організатори проекту:
    - Центр культурного менеджменту (м.Львів)
    - Українська бібліотечна асоціація (м.Київ)
    - Благодійний Фонд «ПОМАГАЄМ» (м.Дніпро)
    - Fundacja Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego / Фонд розвитку інформаційного суспільства (м.Варшава, Польща).
     
    У Бахмуті проект виконується двома громадськими оргнізаціями міста –ГО «Бахмат» та ГО «Розвиток демократії та жіночих ініціатив «ДІЯ» , а також Бахмутською централізованою бібліотечною системою в особі філії №2. До роботи у проекті залучені активні ГО міста, культурні заклади, представники ВПО та влади.
     
    Є два концептуальних підходи до процесу картування : колабораційне та партисипативне картування. Останнє , за принципами якого буде виконуватись протект, передбачає демократизацію процесів прийняття рішень, демонстрацію потреби громади, надання голосу соціально незахищеним та маргіналізованим мешканцям, посилення віри звичайних мешканців у свої власні сили та солідарні дії на захист суспільних інтересів.
     
    «Ми хотіли б згуртувати нашу громаду навколо того, що ми є українці та прагнемо жити за європейськими стандартами . Сформувати толерантне відношення як до української культури, так і до культур національностей, що живуть разом з нами, бо ми є єдина громада.
    Нам було конче необхідно обговорити усім загалом наші проблеми та шляхи їх вирішення. Картування дає змогу великій кількості людей висловити своє бачення проблем та долучитися до їх вирішення.»- розповіла координатор проекту Величко Вікторія (заступник голови ГО РДЖІ «ДІЯ»).
     
    «Але картування - це довгий процес, тому починаємо його з детального й клопітливого планування. Необхідною умовою цього процесу є інкубаційний період . За цей час маємо можливість вивчити особливості громади – зробити аналіз стратегічних документів та соціологічних досліджень.» - такі послідовні кроки картування у Бахмуті виклала у своїй доповіді координатор проекту Вікторія Величко.
     
    Вона звернула увагу на те, що заходи проекту спрямовані на оволодіння методом картування ресурсів громади у різних напрямках, визначення існуючих ресурсів і сучасних проблем громади та шляхи їх вирішення.
     
    У проекті передбачена навчальна програма щодо методів картування, проведення польового дослідження, соціальних досліджень.

     

    Вибрані нарямки: реформування культурного сектору міста , а також адаптація та інтеграція ВПО у громаду Бахмуту.
     
    У ході роботи над проектом буде розроблено Програму адаптації та інтеграції ВПО у громаду міста та Програму реформування культурного сектору.
     
    Рекомендації покращення поточного стану справ через ефективне використання ресурсів громади будуть презентовані меру міста для їх включення до Програми перспективного планування міста.
     
    Мирошниченко Лідія
    (виконавчий директор БО «Благодійний фонд «ВІДНОВЛЕННЯ БАХМУТУ»,
    член Розширеної ініціативної групи проекту).
                                                              
    Категория: Наші проекти: громада, проблеми та рішення | Просмотров: 370 | Добавил: witya | Теги: картування ресурсів громади, громада обирає розвиток, нові методи розвитку громади, соціальні дослідження | Рейтинг: 5.0/1
    Всего комментариев: 0
    ComForm">
    avatar
    Вход на сайт
    Поиск
    Календарь
    «  Август 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    Наш опрос
    Оцінить наш сайт
    Всього відповідей: 2
    Час життя сайту
    Архив записей
    Copyright MyCorp © 2024