Суббота, 18.05.2024, 19:28
Громадська організація "Розвиток демократії та жіночих ініціатив "ДІЯ"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Нове в законодавстві стосовно неприбуткових організацій. [0]
Бух.облік та податкове законодавство для неприбуткових організацій. [1]
Новини громадського руху [4]
Святкові та видатні дати. [2]
Наші проекти: громада, проблеми та рішення [48]
новини роботи нашої організації в громадському секторі
Замальовочки [2]
Цікаві миті життя
За матеріалами преси [2]
Мини-чат
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 2
    Гостей: 2
    Пользователей: 0
    Главная » 2018 » Июнь » 23 » ШЛЯХИ ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ У М.БАХМУТ.
    21:02
    ШЛЯХИ ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ У М.БАХМУТ.

    30.05.2018 року в рамках проекту «Містки громадської активності» та міні-гранту «Громада обирає розвиток», було проведено форум з культури «Суспільство та заклади культури». На форумі були присутні представники закладів культури, громадських організацій, ВПО та представники влади.

    На форумі було розглянуто шляхи подальшого розвитку культури у м.Бахмут.

     

    До ресурсів культурного сектору міста належать культурні заклади та люди, які працюють у цих закладах. Бібліотечна система міста нараховує 6 (шість) бібліотек різного рівня: Центральна міська, Дитяча бібліотека, бібліотека для сліпих та філії. Місто має 3 будинку культури, школу мистецтв, Молодіжний центр дітей та молоді, Державний Краєзнавчий музей та 7 музеїв, що розташовані у школах та на підприємствах (музей писанкарства – у Домі народної творчості).

    Будинки культури є дуже доцільним місцем, де люди можуть збиратися, спілкуватися та обговорювати спільні проблеми, тому БК є центром спілкування, згуртування та активізації громади щодо вирішення нагальних соціальних проблем, дозвілля та виховання молоді, культурного та духовного розвитку та творчої самореалізації мешканців. І саме це сьогодні найбільше пов’язано з потребами громади.

    Цінність БК – це не мертві стіни, а живі люди. Будинок культури оживає та стає успішним лише тоді, коли там працюють професійні кадри, активісти, ентузіасти, аніматори.

    Тому ефективно працювати можна лише залучаючи до діяльності закладів культури громадські організації, об’єднання за інтересами, бізнес, всю громаду. А це можливо лише тоді, коли їх діяльність спрямована на вирішення проблем громади та задоволення потреб її членів. Тож для задоволення потреб місцевих громад заклади культури мають використовувати:

    • Досвідчений персонал, який професійно організовуватиме спілкування людей.

    • Матеріально-технічну базу (будівлі, обладнання, технічні засоби, музичні інструменти та костюми тощо).

    • Приміщення для проведення заходів громади, для роботи творчих колективів, проведення дебатів тощо.

    • Досвід проведення масових заходів, організаторської роботи, виховної роботи тощо.

    В культурі працюють незвичайні люди. Це творчі особистості, і вони вміють повсякдення перетворювати на свята, дарити людям радість. Однак працівники будинків культури не завжди усвідомлюють свою важливу роль у місцевій громаді, отже не реалізують повністю свій потенціал.

    Щоб виявити стан культури у місті були проведені соціологічні дослідження: опитування, інтерв’ю, анкетування.

    Більшість опитуваних оцінила, як «задовільний»-66 %, та біля треті опитуваних відмічає стан культури як «незадовільний»-28% .

    Більшість дійшла висновку, що культуру треба розвивати , починаючи з комфортності закладів культури, їх сучасного вигляду та оснащення.

    Треба спиратися на традиції регіону, розвивати мову, культуру спілкування.

    Тут мають проводитись концерти та фестивалі на майданчиках, фестивалі кіно, етно – фестивалі. Популяризація української мови – це література художня та методична.

    Громада запропонувала міській владі збірник «Громада обирає розвиток» - Рекомендації щодо розвитку ресурсів громади, де намічено чіткі напрямки розвитку культури у місті Бахмуті.

    «Проект «ГРОМАДА ОБИРАЄ РОЗВИТОК» реалізується в рамках проекту “Містки громадської активності” за фінансування Європейського Союзу, Національного фонду підтримки демократії (США)» та Польсько-Американського Фонду Свободи в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», яку реалізує Фонд «Освіта для демократії».

     

     

    Категория: Наші проекти: громада, проблеми та рішення | Просмотров: 410 | Добавил: witya | Теги: громада обирає розвиток, картування ресурсів громади, розвиток демокрадичної громади | Рейтинг: 5.0/1
    Всего комментариев: 0
    ComForm">
    avatar
    Вход на сайт
    Поиск
    Календарь
    «  Июнь 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930
    Наш опрос
    Оцінить наш сайт
    Всього відповідей: 2
    Час життя сайту
    Архив записей
    Copyright MyCorp © 2024