Суббота, 18.05.2024, 17:26
Громадська організація "Розвиток демократії та жіночих ініціатив "ДІЯ"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Нове в законодавстві стосовно неприбуткових організацій. [0]
Бух.облік та податкове законодавство для неприбуткових організацій. [1]
Новини громадського руху [4]
Святкові та видатні дати. [2]
Наші проекти: громада, проблеми та рішення [48]
новини роботи нашої організації в громадському секторі
Замальовочки [2]
Цікаві миті життя
За матеріалами преси [2]
Мини-чат
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2015 » Октябрь » 23 » Вітаємо, ви в Україні.
    15:24
    Вітаємо, ви в Україні.

                Так називається проект, який опинився серед десяти переможців конкурсу малих грантів «Підтримка місцевих ОГС та громадських ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні», який проводився в межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейської Комісії в Україні. Загальноукраїнське адміністрування проекту здійснює ГО Центр «Жіночі перспективи».

                Виконується цей проект Ініціативною групою «Сприяння стабілізації громади міста Артемівська у ситуації збройного конфлікту «Захист» у партнерстві з громадською організацією «Розвиток демократії та жіночих ініціатив «Дія» (ГО РДЖІ «ДІЯ»).

                Мета проекту - сприяти поліпшенню умов адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Луганської та Донецької областей у громаду міста Артемівська; підвищити інституційну спроможність НУО та ініціативних, волонтерських груп; консолідувати зусилля громади, ВПО, громадських об’єднань та влади у вирішенні нагальних проблем міста.

                Перед самим початком реалізації проектів (переможців Конкурсу міні-грантів з Донецької та Луганської областей), у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», було проведено для керівництва цих проектів тренінг з основ планування та проектної діяльності.

    Тренінг провели для нас спеціалісти Донецької обласної організації ВГО Комітет виборців України» 11-12 вересня у Святогорську, на мальовничій базі «Сосінки».

     

     

                Під час заходу ми отримали знання з моніторингу проблем та пошуку шляхів їх вирішення, навчилися визначати індикатори успішності виконання завдань, систематизували свої знання з управління фінансами проекту.

                Під час практичних завдань у групах пізнали закони ефективної комунікації, плідної співпраці. Зрозуміли необхідність налагодження тісної співпраці проміж активістів проектів-переможців.

                Детальніше про міні-грантерів можна прочитати на сайті "Громадські ініціативи України" http://ngonetwork.org.ua/tag/міні-гранти

     

                Таким чином з 11 вересня цього року в м. Артемівську Донецької області розпочато реалізацію проекту «Вітаємо, ви в Україні».

                Першими заходами були зустрічі з внутрішньо переміщеними особами (ВПО) у форматі соціологічного дослідження фокус-групи (у жовтні 2015р).

    Ми намагалися виявити ті актуальні проблеми, з якими стикаються як переміщені особи, так і мешканці міста, куди приїхали переселенці, а також скласти «суцільний образ», що охоплює найбільш типові проблеми життя на територіях після військового конфлікту.

    Наша ситуація (м. Артемівськ, 20 км від бойових дій) відрізняється від такої, коли ВПО зі  сходу України потрапляють до її західних регіонів, де панує мир та  толерантність.

    Тут начебто зріз теж одного народу, однієї нації, але останні події виявили різне ідеологічне ставлення людей до єдності країни, її символіки, до національної ідентичності.

    І навіть коли люди разом тікали від смерті, за мирних обставин вони по різному відносяться до громади, що прийняла їх, до умов, у яких вони зараз перебувають.

    У роботі обох фокус – груп склалася атмосфера довіри та доброзичливості.

    Порозмовляли про проблеми, накреслили шляхи, якими треба йти, щоб подолати перешкоди на шляху адаптації та інтеграції у громаду міста.

    За матеріалами цих інтерв’ю готується проведення круглого столу з представниками ВПО, влади та керівниками місцевих служб соціальної допомоги.

     

    Автори: Величко Вікторія (керівник проекту), Мирошниченко Лідія (керівник ГО РДЖІ «ДІЯ»).

    Категория: Наші проекти: громада, проблеми та рішення | Просмотров: 478 | Добавил: witya | Теги: проект Вітаємо, соціологічне дослідження, ви в Україні, фокус-група з ВПО | Рейтинг: 5.0/1
    Всего комментариев: 0
    ComForm">
    avatar
    Вход на сайт
    Поиск
    Календарь
    «  Октябрь 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Наш опрос
    Оцінить наш сайт
    Всього відповідей: 2
    Час життя сайту
    Архив записей
    Copyright MyCorp © 2024